Dag 4260 – Köper Coravin modell 8

Flänger runt som två idioter på stan idag. Javier har bestämt att vi ska ta med mina gamla golfklubbor till Cancun och att jag ska få nya till LA, har ju haft mina i 8 år och de var gamla när jag fick dem. Men det betyder också att om vi nu ska börja ta golfklasser i LA att jag behöver köpa nya omgående hit så det ska vi göra idag. Men först till förrådet och hämtar golfresväskan. Vi hinner med en liten lunch på min favoritsushi i Toluca Lake…

img_1065 img_1066
Till hans klinik där han får sitt specialschampo och där de alltid har superroliga veckotidningar att läsa, idag läser jag upp mig på recept inför Thanksgiving. Börjar gilla den här högtiden mer och mer, och måste verkligen lära mig fler recept. img_1068 img_1072
Så till det bästa som händer idag! Vi har pratat om att skaffa en Coravin, som enligt den svenska hemsidan säger: Det mest revolutionerande i vin världen sedan korkskruven är utan tvekan Coravin 🙂 Kanske lite dyrt, en ligger på 3400 kr men det betyder ju att vi inte behöver öppna en flaska utan kan prova vinet först och se om det är färdigt eller om vi ska lagra det längre. Från WineAndBarrels hemsida: Det har alltid funnits en stor efterfråga på hur man på bästa sätt sparar vinet efter att flaskan öppnats. I de flesta lösningar pumpar man luften ut ur flaskan och kan därigenom göra vinet drickbart några dagar efter. Men inte längre tid än så. Fram till nu.
Genom ett sinnrikt system där en kanyl nål tränger igenom korken kan man hälla vinet från flaskan samtidigt som man fyller tomrummet med den tunga ädelgaserna argon. Den doft och smak neutrala gasen skyddar vin resterna i flaskan mot oxidation. 
Allt detta sker utan att korken tas bort. Korkens elasticitet säkerställer att hålet efter nålen sluter sig. Vinet kan därmed hålla sig under flera månader i flaskan. 

De säljer dem på Zaca Mesa där vi är vinklubbsmedlemmar fast det är ju uppe i Los Olivos, eller på Amazon och då kan vi inte se de olika modellerna först. Så åker till vår lokala vinleverantör och där har de 4 olika modeller. Flask Fine Wine and Whisky har allt, och det slutar med att vi får två flaskor vin av deras Broker som är där idag för en vinprovning och vi köper två extra. img_1079Sen är det dags att åka och prova golfklubbor, hittar några som jag kanske skulle kunna tänka mig, Adams men de har inte rätt modell i butiken så de ska sända efter dem åt mig och jag får komma tillbaka på tisdag.

Dag 4259 – Bakar glasswienerbröd

Dag 4259 – Bakar glasswienerbröd

Dag 4261- Provsmakar viner i massor

Dag 4261- Provsmakar viner i massor

Newer post

Post a comment