Dag 4435 – Total Wine, största vinbutiken någonsin

3 byggnader bort från Carlos och Ada ligger Casablanca där jag bodde när jag var här på semester i 25-års åldern, väcker fina minnen till liv.

Och sen kör vi vidare ner till Bal Harbor, ett av världens dyraste köpcentra, här gjorde jag håret för 17 år sedan, med klipp, slingor, olika sorters inpackningar gick det på 535 dollar har jag för mig 🙂 Då stod dollarn i 10 kr, men snyggt blev det. Idag passerar vi bara förbi, är på väg till en spritaffär för att köpa med oss vin till kryssningen.

Och vilken enorm affär, jag blir helt knäsvag. 

Vinprovning, en expert vid varje hyllplan, olika leverantörer som visar sina produkter och du får provsmaka. Och 1000-tals med viner, flera 100 från Italien, älskar det här. Just de här är kanske lite dyra men hittar massor av andra.


Vi letar upp 6 italienska viner i prisklassen 30-60 dollar som vi ska ta med på kryssningen. Vi måste betala 15.00 dollar per flaska vi tar med ombord men ser det ändå som billigare än att köpa flaskor ombord eller om vi får flaskor över så är det billigare vin än vad Systembolaget har.


Vi testar bland annat det här grekiska vinet, mitt första någonsin, och det är inte illa, lite sött kanske. Xemos 2012 från Tiblalexis.

Hem till poolen, vilken affär, tänk om vi hade detta urval i LA! Får mig också att inse att det kanske är dags att avboka några av våra vinklubbar i Californien, känns som att nu när vi lär oss mer och mer om Internationella viner så kan det ju behöva drickas mer sådana och inte de stora mängder vi får från Sonoma, Napa och Los Olivos. Samt vi är ju aldrig hemma nu för tiden så sa alltid att vi brukade ligga på mellan 100 och 150 viner hemma och nu är vi uppe på 250 röda viner och vi får mer leveranser när vi kommer hem i juni. Viansa har jag redan avbokat men nog dags att ta bort Zaca Mesa och Wine Merchant Café också och bara behålla Bacara och Foley. På kvällen är vi återigen på Lincoln street på Miami Beach, ikväll blir det mat från Kuba.

Älskar att de har satt ljusslingor under parasollen, vilken gullig idé.

Och så kommer då världens bästa mojito in med sockerrör, den är gudomlig.


Vi har ytterligare en väldigt trevlig kväll, de är roliga de där två. Carlos är eremit och arbetar bara och sen umgås med sin fru (det är Javiers halvbror) men av någon underlig anledning så trivs han i vårt sällskap och blir lika ledsen varje gång vi lämnar dem, 


Hem och tvättar 🙂 Kan ju inte gå ombord med skitiga kläder. Det blir verkligen mörkt på kvällarna.

Dag 4434 – njuter av Miami beach

Dag 4434 – njuter av Miami beach

Dag 4436 – min första kryssning över Atlanten

Dag 4436 – min första kryssning över Atlanten

Newer post

Post a comment