Dag 3920 – Naturalisering och firar med Disneyland

Idag går vi upp vid 6 Javier och jag och kör till Chatsworth, jag har tid för min Naturalisering som jag har pluggat för i månader, 99 frågor som jag måste kunna alla svaren på då de ställer 3 frågor och det kan vara vilken som av de 99, och de flesta var sådant som jag inte hade en aning om så har verkligen börjat från början. Min tid är vid 7.30 0ch vid 9 får jag komma in efter att ha suttit och väntat. Får en man som är i 65 års åldern, jättetrevlig, jag såg andra som arbetade här och när de kom och hämtade sina så höll jag tummarna och hoppades få slippa att mitt nummer kom upp. Den här är jättetrevlig och han skrattar åt mina nästan 500 dagar på 5 år som jag varit utanför USA, vi reser en hel del. Min uppställning i Excel blir han jätteimponerad av och frågar hur länge jag arbetat som flygvärdinna 🙂 Tack Javier för uppställningen och när jag säger att det bara är för nöjes skull som vi reser så säger han att han aldrig sett detta resande förut av någon som inte har det som yrke och som inte är pensionär…  Jag får mina tre frågor som är: What is the rule of law? Blir väl översatt vad är USA:s rättstatsprincip? Svaret är att alla måste följa lagen och han säger vad mer, oops vad ska jag svara nu, kommer till sist på att ingen är över lagen och klarar fråga nummer ett, jippi det var nära. Vad heter USA:s längsta floder, vilket är Missouri och Mississippi, jippi klarar fråga nummer två och fråga nummer tre är vad havet heter på östkusten och svaret är Atlantic, så jippi klarar alla mina tre frågor. Men jag kunde ha fått vad som helst så äntligen släppte nervositeten. De har tydligen något system där de flesta frågor är uppdelade i tre och tre och sen blir det turordning så man måste verkligen kunna alla 99 utantill. Han tror att min ceremoni för att bli amerikansk medborgare kommer hända 21 april. När jag klarar mig blir jag överlycklig och kan åka hem och hämta upp lillebror och Oliver och åka och fira på Disneyland.

Jag kör ner till Disneyland som ligger söder om LA, det tar lite över 1.5 timmar att köra dit. Oliver är fortfarande jetlagged och mår inte 100 men vi hoppas att Disneyland vill bota honom. Precis parkerat och sitter på tåget till entredörrarna.

IMG_4756
En trött Oliver väntar i skuggan så vi kan betala och gå in. Inser när vi kommer in att skit också men det är ju påsk och här är knökat med folk. Försöker beställa bord på en av deras 20 restauranger och det är 3 timmars väntetid så det blir korvståndsmat idag.
IMG_4757 IMG_4758 IMG_4759 IMG_4760 IMG_4762 IMG_4773 IMG_4774 IMG_4780 IMG_4783 IMG_4785 IMG_4791Vi har en underbar dag som avslutas med middag på PF Changs. Hem och sover några timmar för klockan 1 i natt landar resten av min familj i LA.

 

Dag 3919 – Förlorar mina nya Marc Jacobs

Dag 3919 – Förlorar mina nya Marc Jacobs

Dag 3921 – Resten av familjen har landat i LA

Dag 3921 – Resten av familjen har landat i LA

Newer post

Post a comment