Dag 4382 -Semestrar i Cozumel

Omar skjutsar oss till piren, man kan antingen flyga eller ta färja till Cozumel och vi väljer det senare. Det tar bara 45 minuter över, kanske längre idag det är storm på havet, fast det syns ju inte från hamnen.


Jag tog med mig Javiers fantastiska sandaler som han köpte i Ungern när han arbetade för Disney, otrolig kvalitet säger han själv och de har han på sig idag. Det tar inte många steg förrän de börjar vittra sönder och lämnar ett spår av svarta brödsmulor efter sig.



Vi skrattar så vi ligger dubbelvikta hans mamma och jag 🙂 Javier som alltid vill vara så fin, mitt hjärta.

Vad som inte är lika roligt är stormen som vi hamnar mitt i precis utanför fönstret, ingen som spyr där vi sitter men massor på våningen ovanför.

Men vi kommer fram helskinnade och spyfria och tar en taxi till Presidente Intercontinental där vi ska bo medan de renoverar köket i Playa del Carmen. De har uppgraderat oss ännu mer och vi har fått bungalows utan någon ovanför oss, och helt nyrenoverade.


Och perfekt, inte alls långt att gå till stranden för 96 åringen.




Vi älskar det här hotellet, inte all inklusive men vi har frukostbuffé som ingår. Och det är fullt av Ödlor överallt!


Går och äter lunch på deras strandbar.



Norman ute på en promenix 🙂


Häftig dusch! Denna är utomhus och sen finns det en i rummet som är inomhus, så två duschar, fantastiskt.


Det är ju inte högsäsong så hotellet är bara halvfullt så vi hittar en pool på baksidan där vi är helt själva, fantastiskt.


Om man inte vill gå genom terassen in på rummet så ser hotellkorridorerna ut så här, älskar det här stället.

Vid 18.00 har jag bokat bord på deras “fin” restaurang och bett om att få ett bord på terassen.  Väldigt bra priser på några utvalda viner som är på topp men om 6 månader till ett år så är de nog passé. Och borde dessutom ha en väldigt mycket högre prislapp, sommeliern har bara 5 flaskor kvar av Fattoria de la Talosa från 2008 och ger oss ytterligare 20% om vi köper dem alla 5. Inga problem vi ska ju vara här 4 middagar till och även om vi inte äter här så får vi ta med vinet till vilken restaurang vi vill på hotellområdet. Så ett Montepulciano vin på restaurang för 320 kr 🙂

Efter middagen går vi till baren och lyssnar på livemusik, vi har haft en fantastisk dag. Till och med Javier får spela en trudelutt 🙂 

Dag 4381 – köper det sista till köksrenoveringen

Dag 4381 – köper det sista till köksrenoveringen

Dag 4383 – En mysig beachdag

Dag 4383 – En mysig beachdag

Newer post

Post a comment