Dag 4414 – Spenderar dagen med att snorkla i Akumal

Vi är uppe tidigt alla 5, Omar kommer vid 10, och vi tar bilen och kör 35 minuter till Akumal för att snorkla och spendera dagen. Vi är där lite innan 11 och det är då de slutar servera frukost så vi måste vänta till 12 då lunchen börjar, dumt system, jag är ashungrig. Men dricker färskpressad apelsinjuice i baren så länge. Vi hyr en palapa med 5 solstolar.


Så nyheten är att alla solkrämer, dykfenor och antal människor som snorklar håller på att förstöra livet för fiskarna och de andra djuren, bland annat jättesköldpaddorna som lever här. Så de har börjat förbjuda dykfenor, professionella reseguider, stora grupper och max 300 personer på beachen, fantastiska nyheter tycker vi. Och solkrämerna kan dra åt hel-ete 🙂 vilket också kommer förbjudas inom kort. Så vi har en underbar dag.


Turkost vatten.

Äter tidig middag här vid 5 innan vi åker hem.


Får 20 minuter på oss att duscha innan Omar slutar så han kan köra oss till krogen. Javiers gitarr väger ju lite. Vi går till Casa Agua och äter förrätter och dricker vin. Testade ett franskt vin idag, sommeliern trodde inte 2015 skulle vara för ungt men det tycker både Javier och jag att det är tyvärr. Crozes-Hermitage, Bouchard Aine&Fils.


Och sen ner till Wah-Wah och Javier spelar med resten av bandet, ingen dans ikväll men har trevligt ändå.

Dag 4413 – Köket är nästintill klart

Dag 4413 – Köket är nästintill klart

Dag 4415 – Norman 96 år lagar köttfärslimpa

Dag 4415 – Norman 96 år lagar köttfärslimpa

Newer post

Post a comment