Dag 4415 – Norman 96 år lagar köttfärslimpa

Norman säger vid frukosten idag (som han äter klockan 13.00) att han tänker stå för matlagningen ikväll, han ska laga köttfärslimpa. Så han letar efter rätt recept på internet och sen får Mammita skjutsa honom till affären så han kan handla 🙂 Hur gulligt som helst, nämnde jag att han är 96 år. Om han ska laga köttfärslimpa så tänker jag göra pressgurka, brunsås och eftersom här inte finns någon gelé så ber jag Mammita köpa tranbärsgele, för det finns. Har börjat fundera på vilken sorts fläkt vi vill ha i köket och när vi ändå kollar så tänker jag titta efter en ny i vardagsrummet också, tycker inte det ska vara en vit där, behöver mer något som drar blickarna till sig. Här googlar Norman recept på sin nya dator 🙂


Så poolen och sen spenderar eftermiddagen med att laga mat med Norman. Tar en stund att få igång ugnen som har både gas och el.


Brunsåsen är krånglig då de inte har grädde här, och väldigt låg kvalitet på mjölken, det är därför jag alltid dricker svart kaffe i Mexico. Men jag steker lite lök i smör, i med mjöl och sen mjölk, i med lite chili, soysås, persilja, tranbärsgele och smakar av med svartpeppar och lite salt och det funkar, kommer passa bra till köttfärslimpan och den kokta potatisen. Här är limpan redo för ugnen, han kanske inte är världens snabbaste kock, men han lagar god mat.


En väldigt trevlig middag. Rev morötter också, så till slut blev det en väldigt svensk middag, i Playa del Carmen och utan grädde eller fet mjölk 🙂


Hernan kommer senare och vi spelar kort till långt in på natten, och 3:e gången som jag inte vann, annars vinner jag alltid.

Dag 4414 – Spenderar dagen med att snorkla i Akumal

Dag 4414 – Spenderar dagen med att snorkla i Akumal

Dag 4416 – Badbyxor med fiskar på

Dag 4416 – Badbyxor med fiskar på

Newer post

Post a comment