Dag 4751 – Mys med Inger och Anders

Så idag får jag gå upp på en kärra och tömma den på koskit och spån så att pappa kan tvätta och fylla den med havre 🙂 Tog sin lilla stund då det är minusgrader ute… Sen åker och hämtar Micke S som ska fixa pappas email och samtidigt kommer Anders och Inger på besök med tårta.

Så jag som inte gillar att laga mat till andra får helt plötsligt ställa mig och laga mat till 5 personer. Fläskkotlett stod på menyn idag…

Och sen äntligen tårta.

På kvällen hjälper jag Tina med hennes babyshower, små tips att tänka på.

Japp jättefina vaser och prisvärda men ska du fylla dem med blommor från en blomsteraffär så pratar vi om minst 300 kronor per bukett och Tina behöver 8 stycken 🙂

3 var till borden där det sitter 15 personer och hon har två av dessa. Sen ett till champagnebordet och en vas till dessertbordet.

Och dessa är för små för så stora bord.

Jag ritade en vit dutt på hennes vaser och de jag tyckte att hon skulle använda istället…

Och dessa blåa blommor är de enda i säsong just nu och de finns även som snittblommor och eftersom hon har så många vaser så kan hon välja mycket grönt i vilket gör det billigare.

Det här är ett jättegulligt arrangemang till exempel…

Eftersom huset de hyrt har ganska mörka rum så är det ett bra alternativ att som jag gjorde på Javiers fest, linda ljusslingor i blommorna. Det är inte alltid vanliga ljus räcker för att höja stämningen utan att behöva sätta på starka taklampor.

Och att bygga upp olika nivåer på skålarna på ett efterrättsbord är jätteviktigt. Man kan till och med lägga kartonger under duken för att få olika nivåskillnader.

Vi pratar även om blickfång att man gör ett perfekt bord eller en backsplash så man ger alla chansen att ta det där perfekta kortet, borden ovanför är jättebra exempel på det. Ett utmärkt exempel på blickfånget jag gjorde på Tinas babyshower. Och alla tog kort på det 🙂

Hon ska även servera Champagne på sitt dop och även om det ska serveras av en servitris på en bricka så kan det vara supergulligt att stoppa en flaska samt ett alkoholfritt alternativ i en skål med is. En Champagneskål kan vara dyrt och svårt att få tag på om du bor på en mindre ort, detta skulle kunna vara ett billigt och gulligt alternativ.

Och glöm för allt i världen att det också måste lukta gott, att tända ljus, låta dem brinna i några minuter, och sen släcka dem, så sprider det en ljuvlig festdoft tillsammans med blommorna (sen tänd dem igen förstås :)). Välj inte doftljus på matborden då det kan lukta för mycket.

och tyckte detta var ett supergulligt alternativ att servera till Champagnen…

Dag 4750 – Javiers vinodling

Dag 4750 – Javiers vinodling

Dag 4752 – Renovera Hjortsjö?

Dag 4752 – Renovera Hjortsjö?

Newer post

Post a comment