Dag 4771 – Hittar ny vinbutik Nordhoff

En liten brunch på Mels, är trött på att vara hemma hela påsken så släpar ut Javier för en tur i min Cabriolet. Så vår favoritvinbutik i Miami och som vi även hittade i Las Vegas hittar jag även några mil från oss, en liten googlesökning var allt som behövdes 🙂 Total Wine är en fantastisk butik, de har så mycket mer än alla andra.

Jag har bokat bord på Soca ikväll och behöver ta med mig ett gott franskt vin, vilket vi inte äger, så huvudanledningen till varför vi är här.

Stället är enormt, älskar det, hittar 11 jättebra flaskor från 17 dollar upp till 54 dollar i prisklassen att testa.

Hem till mitt excelark och föra in vinerna 🙂 Jippi äntligen känns det som om våren är här!!

Sorterade efter land, 6 franska, 4 Italienska och ett Spanskt blev det idag.

Vad som brukade vara 5 rader av vin från Kalifornien har nu så sakta börjat bytas ut mot två nästan fulla rader av Europeiska viner (eller viner utanför Kalifornien egentligen för vi har 1 vin från staten Washington i raderna längst till vänster :)).

Soca vid 17.30 med mitt franska vin.

Så på söndagar har Soca halva priset på viner för viner under $100, vi valde ett som kostade exakt 100 förra veckan och vår servitör sa att det var ok. Vilket inte ägaren tyckte 🙂 Så idag vill jag inte göra om samma sak, även fast vinet var gudomligt, så väljer ett vin som kostar $85 dollar och min servitör idag går och kollar. 5 minuter senare kommer hon tillbaka och säger att hon inte hittar det men att kocken (som även är ägaren) rekommenderar det här.

Ett FANTASTISKT vin, Cote Rothie 2011 Francois Gerard, för 75 dollar, wow vilken deal tycker vi, japp vi tar detta istället. Och vårt medtagna får följa med hem igen 🙂

Ostron och vin, Kusshi är en av våra favoriter nu, små och med mycket smak.

På det äter jag en varm räksallad och Javier oxfile, vilken middag vi har och när vi ser att ägaren kommer förbi bakom vårt bord och tittar på vinflaskan och sen går och pratar med servitrisen så lyssnar vi lite extra. Visar sig att vår servitris tagit fel vinflaska som han sa till henne att ta, och istället tagit fel på en 200 dollars vinflaska, wow. När vi pratar med ägaren så skrattar han bara och säger att vi verkligen drar en jackpot på det här stället. Med rabatten så betalade vi 37,50 för vinet 🙂

Kunde ha en hästsvans för första gången på månader 🙂 1 cm hår sticker ut 🙂

Dag 4770 – Liten shoppingdag

Dag 4770 – Liten shoppingdag

Dag 4772 – Mobilappar

Dag 4772 – Mobilappar

Newer post

Post a comment