Dag 4977- Sedona och middag på Faremont

Vi sitter i bilen vid 7 på morgonen och är på väg i två bilar till Sedona. Arizona är nummer ett i USA att flytta till när du pensionerar dig och Sedona är dyraste alternativet, dyrare än Hawaii.

Vi har beställt tour med rosa jeeparna. Uppför en skruttig, gropig stig med en massa stenar. Ser på utsikten, tar kort och kör ner igen. Stannar ofta, så mycket vackert att se.

Idag lärde vi oss att Agave plantorna här i vilda västern även kallas för Cowboy dödare då de spetsar en om man råkar trilla på dem. Vilket tydligen hände förr när cowboy’s trillade av sin häst och var för nära Agaveplantorna och blev spetsad.

Vi lärde oss även att indianerna åt denna planta, man skalar den som en banan och kokar den som potatis.

Vi hade bokat 2.5 timmars tour och när vi kommer ner igen så blir det lunch och vin. Min kusin beställer Bloody Mary, snygg drink men tycker inte om tomatjuice.

Efter lunchen har vi en egen tur vi ska ta i bilarna. Sedona är så otroligt vackert, förstår att man vill pensionera sig här.

Måste vara perfekt för vingårdar här med den mineralrika jorden.

Känns lite som om man är med i Jurassic park!

Älskar den här kaktusen, så cool!

Underbar dag! Sen åker vi och tittar på vingården där de tänkte gifta sig innan Chris blev för dålig för att kunna resa. Tyvärr har de privat event idag så ingen vinprovning på Dancing Apache Lodge, och en liten grön oas i mitten på alla röda berg.

Verkligen en grön oas!

Och helt sjukt vad man lär sig konstigheter på den här resan till Arizona.

De flesta kör motorcykel utan hjälm, verkar bara vara på motorvägen som det är lag på att ha hjälm.

Vapen får du bära dolt på kroppen från 21 års ålder. Med tillstånd från 18 års ålder. Och så förstås att köpa ett vapen kan vem som helst göra, sjukt.

Vidare till spökstaden Jerome för vinprovning. Den beboddes av folk som letade efter guld, silver och koppar. Men när gruvorna inte hade mer guld, silver och koppar så flyttade folk vidare och städerna lämnades till sitt öde i den starka solen. När den var som störst så bodde 15000 personer i Jerome, idag 500. En slingrande väg leder dig upp till toppen där byn är belägen. Påminner väldigt mycket om städerna i Italien som är belägna på toppen av berget.

Så vackert!

Vi börjar med vinprovning på Cellar 433, som har bilder från Tarotkort på sina flaskor.

Det första vinet vi testar är jättebra så pappa köper en flaska. Vidare genom byn och tar en massa kort.

Vinprovning nummer två på Salvatore Vineyards.

Sen åker vi hemåt till Scottsdale, på vägen till bilen ser jag den här creepy buren.

Avslutar kvällen med en bröllopsdagsmiddag på Faremont, så jäkla gott!

Dag 4976 – Ångbåt i Arizona, gammal Westernstad och vi äter Skallerorm!

Dag 4976 – Ångbåt i Arizona, gammal Westernstad och vi äter Skallerorm!

Dag 4978 – Salton Sea

Dag 4978 – Salton Sea

Newer post

Post a comment