Dag 4647 – Vinprovning på Vandalorum

Suck, idag vaknar jag vid 4 när jag gick och la mig lite efter 11, kommer bli en lång dag. Glassbåt, nyponsoppa och kaffe till frukost 🙂

Idag får jag för mig att städa ren spiskåpan som är 94 år gammal. Sist jag försökte så luckrades färgen upp så vi har inte vågat röra den, men nu är den så flottig att jag bara måste.

Och under tiden kokar jag en enorm bytta med risgrynsgröt, tänkte perfekt till frukost imorgon då de inte får röra småfaten för jag behöver dem till begravningen när vi ska äta smörgåstårta och glass till efterrätt. Och spiskåpan blev fin.

Åker upp och hämtar buketterna jag beställt till hemmet. 3 stycken som går i lila och ska stå vid hennes minnesfotografi samt på borden hemma. Och där är ett hav av lila blommor som släkt och vänner har beställt till mammas begravning imorgon, vackert.

Sen är det äntligen dags för vinprovning på Vandalorum och lära oss mer om vinerna vid Loiredalen i Frankrike. Vi är tidiga då pappa släpper av oss så vi blir insläppta till utställningarna under tiden och det är flera som är jättebra.

Vid 18.00 är det vinprovning med Ruben Sanz Ramiro och han arbetar i vanliga fall som chefssommelier på PM & Vänner i Växjö och vi älskade ju deras vinlista. Han är verkligen passionerad och vi lär oss massor, bland annat att vi inte behöver besöka Loiredalen i maj när vi planerat att testa viner i Frankrike.

När vi kommer hem till Hjortsjö på kvällen så är alla redan där och väntar på oss.

Dag 4646 – Prästen kommer

Dag 4646 – Prästen kommer

Dag 4648 – Mammas begravning

Dag 4648 – Mammas begravning

Newer post

Post a comment